Du behöver

  • 1 st ägg
  • 2-3 st salladslökar hackade
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 500 g fläskfärs
  • 2-3 msk smör och olja på flaska

Nudelsallad

0.5 st gurka
1 st mild röd chili
1 kruka koriander
4 prt nykokta äggnudlar
1 tsk sesamolja
1 msk rapsolja

Sås

1 dl hoisinsås på flaska
2 msk japansk soja
0.5 st lime saften

Extra tillbehör

asiatisk fisksås på flaska
limeklyftor

Gör så här

1

Vispa upp ägget med en gaffel i en bunke. Tillsätt salladslök, sesamfrö, vitlök, ingefära, salt och peppar och blanda ihop. Blanda i färsen. Forma blandningen till cirka 20 bullar. 

2

Hetta upp smör & olja i en stekpanna och bryn bullarna runtom tills de får fin färg, 5–8 minuter. Efterstek på låg till medelhög värme 10–15 minuter eller tills de är helt genomstekta. Varmhåll.

3

Dela och skiva gurkan. Dela, kärna ur och strimla chilin. Grovhacka koriandern. Blanda nudlarna med sesam och rapsolja. Vänd ner gurka, chili och koriander.

4

Blanda ingredienserna till såsen. 

5

Servera fläskbullarna med nudelsallad, sås, fisksås och limeklyftor.


Kommentar:
Fläskfärs passar perfekt med asiatiska smaker. Det är gott att droppa lite fisksås och färskpressad lime över fläskfärsbullarna.