Du behöver
- 200 g färska hallon
- 3 msk florsocker + till garnering
- 150 g mascarponeost
- 1.5 dl grädde
- 6 st savoiardikex
- 4 msk apelsinlikör eller hallonlikör
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här
1
Lägg hallonen i en djup tallrik, spara 4 hallon till garnering. Tillsätt 2 msk av florsockret och mosa ihop med en gaffel.
2
Vispa ihop mascarpone och 1 msk florsocker med elvisp. Tillsätt grädden, lite i taget, och rör i för hand.
3
Bryt varje kex i två bitar.
4
Lägg kexen i serveringsglas. Ringla över likören. Toppa med mosade hallon och mascarpone-kräm. Garnera med de sparade hallonen. Sikta över lite florsocker och toppa med vaniljpulver.
Prova den här enkla varianten på tiramisu. Istället för kaffe får den smak av hallon och en skvätt likör.