Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl mandelmjöl (250 g)
  • 2 dl hasselnötter

Garnering

50 g mörk choklad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin eller smör, socker och mandelmjöl i en bunke

2

Kör hasselnötterna i en matberedare med kniven monterad tills de är ganska finfördelade (men lite grövre än mandelmjölet). Rör ner nötterna och blanda väl. Ställ degen kallt i 30 minuter.

3

Forma 50 bollar av smeten och lägg dem på papprade plåtar. Tryck till dem lite med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

4

Låt kakorna svalna på plåten. Spritsa smält choklad över kakorna.

5

Tips  Lägg chokladen i en en-literspåse och smält den i ett vattenbad. Torka av påsen, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa! Kakorna kan bakas flera veckor i förväg, frys då in dem i burkar.


Kommentar:
Godare kakor får man leta efter. Eftersom de inte innehåller något vetemjöl blir de lite sköra, så låt kakorna kallna ordentligt innan du flyttar dem.