Du behöver
- 150 g smör
 - 1.5 dl mjölk
 - 3 st ägg
 - 3 dl strösocker
 - 4 dl vetemjöl (240 g)
 - 0.75 dl kakao (30 g)
 - 1 msk vaniljsocker
 - 2 tsk bakpulver
 - 1 krm salt
 - 100 g mörk choklad
 
Chokladganache
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
 krossade polkagrisar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Hacka chokladen grovt.
Rör ner det smälta fettet och mjölblandningen i äggsmeten. Blanda och bred ut smeten i en papprad långpanna (25 x 35 centimeter). Strö på chokladen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Kontrollera med en provsticka.
Smält chokladen bruten i bitar tillsammans med grädden över vattenbad. Bred ganachen över kakan. Krossa polkagrisarna och strö dem över.
Låt kakan svalna, dela i jämnstora rutor.
Tips Tryck gärna med baksidan av en slev i smeten för att bli av med eventuella mjölklumpar.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







