Du behöver

  • 6 st havskräftor kokta

Kryddsmör

75 g smör rumsvarmt
3 msk persilja finhackad
citron vältvättad, det yttersta finrivna skalet
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 krm chiliflakes smulade
1 dl Parmesan färskriven

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Klipp havskräftorna på längden med kökssax eller dela dem med vass kniv. Lägg dem på en papprad plåt.

2

Mosa smöret med en gaffel. Tillsätt persilja, citronskal, vit-
lök, chiliflingor och mosa ihop. 

3

Fördela smöret över skaldjuren. Toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen tills smöret smält och kräftorna fått lite färg, 5–8 minuter. Servera med citronklyftor. 


Kommentar:
Gratinera kräftorna helt kort, annars kan de bli sega.