Du behöver

  • 4 st päron fasta
  • 1 st vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 msk lönnsirap äkta
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 0.5 tsk färsk ingefära finriven

Till servering

Vispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och halvera päronen och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnssäker form. Om du använder hel vaniljstång, dela den på längden och skrapa ur fröna i en skål. Blanda med sockret, sirapen, citronskalet och ingefäran. Pensla päronen runt om med all sirapsblandning. 

2

Baka päronen i cirka 20–25 minuter i mitten av ugnen, eller tills de fått fin färg och mjuknat. Ös dem med sirapen ett par gånger under tiden. Servera med vispad grädde. 


Kommentar:
Smaksätt gärna grädden till päronen med några droppar konjak för lite extra smak.