Du behöver
- 4 st päron fasta
- 1 st vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
- 0.5 dl strösocker
- 3 msk lönnsirap äkta
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
- 0.5 tsk färsk ingefära finriven
Till servering
Vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och halvera päronen och lägg dem på bakplåtspapper i en ugnssäker form. Om du använder hel vaniljstång, dela den på längden och skrapa ur fröna i en skål. Blanda med sockret, sirapen, citronskalet och ingefäran. Pensla päronen runt om med all sirapsblandning.
Baka päronen i cirka 20–25 minuter i mitten av ugnen, eller tills de fått fin färg och mjuknat. Ös dem med sirapen ett par gånger under tiden. Servera med vispad grädde.
Smaksätt gärna grädden till päronen med några droppar konjak för lite extra smak.