Du behöver

  • 4 st färska rödbetor 400 g
  • 3 msk crème fraîche
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk timjan finhackad färsk
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

4 skiva surdegsbröd rostade

Gör så här

1

Skär bort blasten och skölj rödbetorna i kallt vatten. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten så att det täcker. Känn med en provsticka, de skall vara mjuka rätt igenom. 

2

Skala och skär betorna i mindre bitar. Lägg ner i en matberedare och tillsätt crème fraîche, olivolja och citronsaft. Kör till en slät blandning och smaksätt med övriga ingredienser, blanda noga. 

3

Servera rödbetsdippen på nyrostat surdegsbröd och toppa gärna med lite färska örter och flingsalt. 


Kommentar:
Rödbetsdippen är också god att servera med blomkålsbuketter, paprika och morotsstavar.