Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 2 dl svartvinbärspuré och passerade svarta vinbär
  • 3 msk vodka gärna vaniljvodka

Gör så här

1

Koka upp vatten, socker och honung. Låt lagen svalna och blanda med svartvinbärspuré och vodka. 

2

Frys in sorbeten i glassmaskin eller i en rostfri bunke. Om du inte använder glassmaskin så vispa varje timme med en ballongvisp tills sorbeten fryst och fått fin konsistens.

3

Tips Spriten sänker fryspunkten och gör sorbeten mindre isig. Testa att byta ut vodka mot gin så får du en ”viltsmak” av enbär.


Kommentar:
Konditor Elisabeth Johansson delar med sig av sina läckra glass­recept. Det går bra att göra sorbet utan glassmaskin på bär som har mycket pektin, till exempel vinbär och hallon. Pektinet gör så att sorbeten får en krämig konsistens.