Du behöver
- 3 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 msk honung
- 2 dl svartvinbärspuré och passerade svarta vinbär
- 3 msk vodka gärna vaniljvodka
Gör så här
1
Koka upp vatten, socker och honung. Låt lagen svalna och blanda med svartvinbärspuré och vodka.
2
Frys in sorbeten i glassmaskin eller i en rostfri bunke. Om du inte använder glassmaskin så vispa varje timme med en ballongvisp tills sorbeten fryst och fått fin konsistens.
3
Tips Spriten sänker fryspunkten och gör sorbeten mindre isig. Testa att byta ut vodka mot gin så får du en ”viltsmak” av enbär.
Konditor Elisabeth Johansson delar med sig av sina läckra glassrecept. Det går bra att göra sorbet utan glassmaskin på bär som har mycket pektin, till exempel vinbär och hallon. Pektinet gör så att sorbeten får en krämig konsistens.