Du behöver

Mördeg grundrecept se här nere

1 st ägg
1 dl pistagenötter skalade

Gör så här

1

Gör en sats av grunddegen, platta ut, slå in i plastfolie och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.

2

Vispa ägget lätt och hacka pistagenötterna ganska fint. Värm ugnen till 200 grader.

3

Kavla ut degen cirka 4 millimeter tjock på lätt mjölat bakbord. Skär degen till stänger, cirka 1 centimeter breda och 6 centimeter långa. Flytta inte isär stängerna innan du penslar dem och strör dem med pistagenötter, det blir mer lättarbetat om de nästan sitter ihop.

4

Pensla stängerna tunt med ägg och strö över hackade pistagenötter. Lägg över kakorna med jämna mellanrum på papprade plåtar.

5

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 7–8 minuter. Låt svalna.

6

Tips Råkar du ha överbliven äggvita eller äggula hemma går det bra att använda det att pensla kakorna med istället för ett helt uppvispat ägg.


Kommentar:
Pistagenötter ger god smak och härlig konsistens.