Du behöver
Mördeg grundrecept se här nere
1 st ägg
1 dl pistagenötter skalade
Gör så här
Gör en sats av grunddegen, platta ut, slå in i plastfolie och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
Vispa ägget lätt och hacka pistagenötterna ganska fint. Värm ugnen till 200 grader.
Kavla ut degen cirka 4 millimeter tjock på lätt mjölat bakbord. Skär degen till stänger, cirka 1 centimeter breda och 6 centimeter långa. Flytta inte isär stängerna innan du penslar dem och strör dem med pistagenötter, det blir mer lättarbetat om de nästan sitter ihop.
Pensla stängerna tunt med ägg och strö över hackade pistagenötter. Lägg över kakorna med jämna mellanrum på papprade plåtar.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 7–8 minuter. Låt svalna.
Tips Råkar du ha överbliven äggvita eller äggula hemma går det bra att använda det att pensla kakorna med istället för ett helt uppvispat ägg.
Pistagenötter ger god smak och härlig konsistens.