Du behöver

  • 1 dl chiafrö
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 5 g jäst
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 dl hirsflingor

Gör så här

1

Blanda hirsflingorna, chiafröna och bägge mjölsorterna i en separat bunke.

2

Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt salt och socker.

3

Häll i rapsolja och vatten samt mjölblandningen, blanda tills degen släpper kanterna.Tillsätt eventuellt lite mer glutenfri mjölmix om det behövs.

4

Ta upp degen på mjölat underlag, knåda bara lite, dela och rulla till 5–6 släta bullar. Lägg dem på en plåt, bricka eller fat.

5

Pensla med kallt vatten, lägg plastfilm över och låt degen vila på köksbänken i cirka 30 minuter. Ställ i kylen till nästa dag, eller några timmar om du gör degen samma dag.