Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • smör att steka i
  • 1-2 st gul lök skivade
  • salt & peppar vitpeppar
  • 200 g champinjoner
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 5 dl crème fraîche 15 % (lätt)
  • kinesisk soja efter smak
  • 200 g bacon strimlat

Gör så här

1

Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper.

2

Skär fläskfilén i skivor och bryn i smör i en stekpanna.

3

Tillsätt löken och låt den fräsa med. Salta och peppra och lägg över i en gryta.

4

Fräs också champinjoner i smör och lägg sedan över i grytan.

5

Smula i buljongtärningar, tillsätt bacon och crème fraîche och låt puttra i några minuter. Tillsätt lite soja och smaka av med vitpeppar.

6

Servera med ris eller pasta och en grönsallad.


Kommentar:
Servera Annette Stenlunds gryta med ris eller pasta och en grönsallad.