Du behöver
- 3 dl havregryn
- 5 dl mandelmjölk alt vanlig mjölk
- 2 st ägg
- 1 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 1 msk citronskal rivet
- citron från ekologisk
- 1 msk agavesirap alt flytande honung
- 1.5 dl blåbär frysta
Topping och servering:
1 msk råsocker till garnering
mandelmjölk vanlig mjölk
yoghurt eller naturell
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader.
2
2 Vispa ihop havregrynen med mandelmjölken, äggen och resten av ingredienserna utom blåbären i en skål.
3
3 Häll det i en smord ugnsform som mäter ungefär 30 x 20 centimeter. Fördela blåbären över.
4
4 Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter. Strö på lite råsocker och servera med ditt val av mjölk eller med en klick yoghurt.
Receptet kommer från boken Good morning (Kakao förlag)