Grön ärtsoppa med ägg och ostknäcke

Du behöver 4 st ägg 1 l grönsaksbuljong (grönsaks)buljong 600 g gröna ärter tinade salt kajennpeppar 4 st knäckebit 8 skiva ost 8 st paprikaringar...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1 l grönsaksbuljong (grönsaks)buljong
  • 600 g gröna ärter tinade
  • salt kajennpeppar
  • 4 st knäckebit
  • 8 skiva ost
  • 8 st paprikaringar

Gör så här

1
Lägg äggen i vatten som täcker, koka upp utan lock och sjud 4–5 minuter. Knäck äggskalen och spola i kallvatten, så blir de lättare att skala.

2
Koka upp buljongen i rymlig kastrull, tillsätt ärterna. Koka upp igen och sjud 3–4 minuter. (Stav)mixa till jämn soppa och smaka av den med salt och kajenn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top