Du behöver

Blomkålskräm:

200 g blomkål
salt
mjölk ca 0,5 dl
crème fraîche
citron färskpressad efter smak

Sillsallad:

2 st förp 5-minuterssill à 420 g
10 st blomkålsbuketter
1 st saltgurka gärna färsksaltad
1 bitar pepparrot färsk
1 st böckling
1 msk rapsolja

Gör så här

1
Blomkålskräm: Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Mixa den sedan till en slät kräm med lite i taget av mjölken och crème fraichen, tills du får en bra konsistens. Smaka av med salt och citronsaft.

2
Sillsallad: Skölj av sillen. Skär bort bukdelen på sillen (den smala biten längsmed, som oftast inte är lika fast). Skär sedan sillen i sneda bitar.

3
Hyvla blomkålsbuketterna tunt med en vass kniv eller mandolin. Skär gurkan i skivor. Skala pepparroten. Rensa böcklingen och plocka fiskköttet i mindre bitar.

4
Vänd ner sillen i blomkåls­krämen och lägg upp på ett fat. Toppa med hyvlad blomkål, saltgurka i skivor och böcklingbitar.

5
Avsluta med att ringla över rapsolja och riva över pepparrot.