Du behöver
- 1 st lök liten gul
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 2 msk olivolja
 - 2 st burk krossade tomater av god kvalite
 - 2 msk balsamvinäger
 - 0.5 tsk oregano torkad
 - 0.5 tsk torkad timjan
 - 0.5 tsk basilika torkad
 - 0.5 tsk socker
 
Gör så här
1
                Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stor kastrull tills allt blir mjukt men inte så att det tar färg. Tillsätt övriga ingredienser.
            
2
                Låt tomatsåsen puttra, gärna i någon timme eller två, men minst i 30 minuter.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Receptet kommer från Flexitarianens kokbok – mycket grönt, lite kött (Tukan förlag).