Du behöver

  • 3.5 msk japansk soja
  • 0.5 msk ingefära riven
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 1.5 msk flytande honung
  • 1.5 msk risvinäger eller
  • vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 st grönkål (400 g), färsk
  • 0.25 st rödkålshuvud (200 g)
  • 3 st apelsiner
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Blanda soja, ingefära, sesamolja, honung, vinäger och olivolja i en stor skål.

2
Ta bort grova bladnerver på grönkålen och strimla den fint. Ta bort rotstock och grova bladnerver på rödkålen och strimla även den fint. Vänd ner kålsorterna i skålen med dressing, blanda väl och krama in dressingen i kålen.

3
Skär bort skalet och allt det vita på apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Vänd ner dem i salladen och smaka av med salt och peppar.