Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 1 msk olivolja
  • babyspenat ca 150 g
  • 3 st apelsiner
  • 0.5 st rödlök
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 st citron saften
  • 2.5 msk myntablad hackade
  • 10 skiva kassler (ca 450 g)

Gör så här

1
Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.

2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten, ta pannan från värmen och rör om spenaten tills den blivit mjuk. Salta, peppra och blanda spenaten med couscousen.

3
Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar.

4
Skär apelsinerna i bitar. Skala och finhacka löken.

5
Blanda honung och citronsaft i en skål. Blanda i apelsin, lök och mynta.

6
Hetta upp en stekpanna. Bräck kasslerskivorna hastigt cirka 1/2 minut på varje sida.

7
Servera med couscous och apelsinsalsa.