Du behöver
- 3 dl couscous
- 1 msk olivolja
- babyspenat ca 150 g
- 3 st apelsiner
- 0.5 st rödlök
- 1 msk flytande honung
- 0.5 st citron saften
- 2.5 msk myntablad hackade
- 10 skiva kassler (ca 450 g)
Gör så här
1
Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i spenaten, ta pannan från värmen och rör om spenaten tills den blivit mjuk. Salta, peppra och blanda spenaten med couscousen.
3
Skala apelsinerna med en vass kniv så att inget av det vita finns kvar.
4
Skär apelsinerna i bitar. Skala och finhacka löken.
5
Blanda honung och citronsaft i en skål. Blanda i apelsin, lök och mynta.
6
Hetta upp en stekpanna. Bräck kasslerskivorna hastigt cirka 1/2 minut på varje sida.
7
Servera med couscous och apelsinsalsa.