Du behöver

  • 1 kg svartrötter
  • 1 dl hasselnötter
  • vinäger

Dressing

2 dl crème fraîche ekologisk
0.5 dl dijonsenap grovkornig
2 msk honung
1 st citron finrivet skal av
salt och peppar

Gör så här

1
Skala svartrötterna väl under rinnande vatten. Skär dem i cirka 5 centimeter långa och 1 cm breda bitar. Lägg direkt över svartrötterna i en bunke med citronvatten.

2
Koka upp vatten med salt, en gnutta socker och lite vinäger i en kastrull. Koka svartrötterna i cirka 5 minuter tills de är precis mjuka, passa dem noga. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.

3
Rosta nötterna i en torr, het panna. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet. Grovhacka nötterna.

4
Rör ihop dressingen. Hit går det bra att förbereda.

5
Vänd ner svartrötterna i dressingen och smaka av med salt och peppar. Strö över rostade nötter.