Du behöver
- 1 kg färska rödbetor
- 4 st rödbetor inlagda
- 10 st cornichoner
- vinägrett
- 1 dl majsolja
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 2 msk gräslök finskuren
- 2.5 msk pepparrot färskriven
- salt
Gör så här
1
Koka de färska rödbetorna mjuka i vatten med salt och en gnutta socker. Låt kallna. Skala rödbetorna.
2
Skär kokta rödbetorna och inlagda rödbetor i små tärningar. Lägg över på ett fat.
3
Rör ihop vinägretten, men vänta med pepparroten. Hit går det bra att förbereda.
4
?Skala och riv pepparrot. Ringla dressing på rödbetorna, toppa med rikligt med pepparrot. Servera resten av dressingen till.
Tips! Tillsätt pepparroten sist. Pepparroten har en väldigt flyktig smak, vilket gör att man bör tillsätta den strax före servering. Annars tappar salladen mycket av sin fina karaktär.