Du behöver

  • 1 kg färska rödbetor
  • 4 st rödbetor inlagda
  • 10 st cornichoner
  • vinägrett
  • 1 dl majsolja
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk gräslök finskuren
  • 2.5 msk pepparrot färskriven
  • salt

Gör så här

1
Koka de färska rödbetorna mjuka i vatten med salt och en gnutta socker. Låt kallna. Skala rödbetorna.

2
Skär kokta rödbetorna och inlagda rödbetor i små tärningar. Lägg över på ett fat.

3
Rör ihop vinägretten, men vänta med pepparroten. Hit går det bra att förbereda.

4
?Skala och riv pepparrot. Ringla dressing på rödbetorna, toppa med rikligt med pepparrot. Servera resten av dressingen till.


Kommentar:
Tips! Tillsätt pepparroten sist. Pepparroten har en väldigt flyktig smak, vilket gör att man bör tillsätta den strax före servering. Annars tappar salladen mycket av sin fina karaktär.