Du behöver

  • 8 skiva formfranska
  • 1 st rödlök
  • 1.5 tsk råsocker eller muscovadosocker
  • 1 st lime saften
  • 1 st röd chili
  • 2 msk rapsolja

Röra

2.5 st salladslökar
0.5 st kruka koriander
1 st krossade tomater (cirka 400 g)
1 st lime det yttersta finrivna skalet
1 st tacokrydda eller fajitakrydda
1 msk kapris hackad
1 st majs avrunnen
1 st kidneybönor (285 g), sköljda och avrunna
1 st ost (150 g), riven
2 st burkar tonfisk i olja, avrunnen

Gör så här

1
Rosta brödskivorna lätt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2
Skala och skiva rödlöken och blanda den med sockret och lime-

3
saften. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda det hackade med oljan.

4
Sätt ugnen på 175 grader.

5
Skala och skiva salladslöken. Hacka koriandern. Blanda salladslök, koriander (spara lite koriander till garneringen), tomater, limeskal och texmexkrydda i en bunke. Blanda i kapris, majs och bönor och hälften av osten. Vänd försiktigt ner tonfisken delad i mindre bitar.

6
Toppa de lättrostade brödskivorna med tonfiskröran och resten av osten. Gratinera mackorna i mitten av ugnen 5–10 minuter, eller tills allt är genomvarmt. Garnera med rödlöken, pepparfrukten och den sparade koriandern.