Du behöver
- 4 st fläskkarré benfria
- 0.5 tsk malen ingefära
- salt svartpeppar
- 2.5 st timjankvistar
- smör till stekning
- 0.5 dl sherry
- 1 dl vatten
- 0.75 msk potatismjöl
- salt peppar
- 200 g kidneybönor ätfärdiga
- 200 g rödkål färsk
- 2 st rödbetor skalade färska
- 1 st paprika urtagen röd
- 1 näve tranbär tinade
- solrosolja flingsalt
Gör så här
1
Om kotletterna har fettkant behöver den snittas på flera ställen. Gnid köttsidorna med ingefära, salt och peppar. Stek med timjan i lätt brynt smör i varm stekpanna till fin färg på bägge sidor. Slå på sherry, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt bräsera 5 minuter.
2
Skaka vatten och potatismjöl jämnt i burk med skruvlock, häll i pannan och rör om. Salta och peppra, låt koka upp och tag från värmen.
3
Skölj bönorna i sil. Skiva rödkål, rödbetor och paprika tunt, gärna på mandolin. Fördela på tallrikar, strö på tranbär, droppa på olja och strö på saltflingor. Lägg kotlett bredvid, skeda sky över.