Du behöver

  • 4 st fläskkarré benfria
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • salt svartpeppar
  • 2.5 st timjankvistar
  • smör till stekning
  • 0.5 dl sherry
  • 1 dl vatten
  • 0.75 msk potatismjöl
  • salt peppar
  • 200 g kidneybönor ätfärdiga
  • 200 g rödkål färsk
  • 2 st rödbetor skalade färska
  • 1 st paprika urtagen röd
  • 1 näve tranbär tinade
  • solrosolja flingsalt

Gör så här

1
Om kotletterna har fettkant behöver den snittas på flera ställen. Gnid köttsidorna med ingefära, salt och peppar. Stek med timjan i lätt brynt smör i varm stekpanna till fin färg på bägge sidor. Slå på sherry, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt bräsera 5 minuter.

2
Skaka vatten och potatismjöl jämnt i burk med skruvlock, häll i pannan och rör om. Salta och peppra, låt koka upp och tag från värmen.

3
Skölj bönorna i sil. Skiva rödkål, rödbetor och paprika tunt, gärna på mandolin. Fördela på tallrikar, strö på tranbär, droppa på olja och strö på saltflingor. Lägg kotlett bredvid, skeda sky över.