Du behöver
- 125 g fläsk strimlat rimmat
- 7 st potatis medelstora
- 3 st morötter medelstora
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- smör (eller olja)
- 300 g bönor färska gröna
- vatten salt
- 4 st lax tinade portionsbitar
- 1.5 dl lätt crème fraiche
- kajennpeppar
- 2.5 msk gräslök finskuren
Gör så här
1
Stek fläsket till fint fras på dryg medelvärme utan att tillsätta fett, låt vänta på kökspapper.
2
Skala knölar och rötter, finriv dem på råkostjärn eller i matberedare. Blanda i salt och peppar och stek plättvis i varm stekpanna med lättbrynt smör. Ta upp efterhand. Koka bönorna.
3
Skär bort det bruna från fiskbitarna och stek den ett par minuter på varje sida, salta och peppra.
4
Blanda under tiden creme fraiche med 1/2 tsk salt, 2 duttar kajennpeppar och gräslök.