Du behöver

  • 125 g fläsk strimlat rimmat
  • 7 st potatis medelstora
  • 3 st morötter medelstora
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • smör (eller olja)
  • 300 g bönor färska gröna
  • vatten salt
  • 4 st lax tinade portionsbitar
  • 1.5 dl lätt crème fraiche
  • kajennpeppar
  • 2.5 msk gräslök finskuren

Gör så här

1
Stek fläsket till fint fras på dryg medelvärme utan att tillsätta fett, låt vänta på kökspapper.

2
Skala knölar och rötter, finriv dem på råkostjärn eller i matberedare. Blanda i salt och peppar och stek plättvis i varm stekpanna med lättbrynt smör. Ta upp efterhand. Koka bönorna.

3
Skär bort det bruna från fiskbitarna och stek den ett par minuter på varje sida, salta och peppra.

4
Blanda under tiden creme fraiche med 1/2 tsk salt, 2 duttar kajennpeppar och gräslök.