Du behöver

  • 25 g smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt peppar
  • 1 st kyckling eller 4 klubbor
  • 1 st purjolök
  • olivolja till stekning
  • 125 g färsk babyspenat
  • 1.5 tsk kycklinggrillkrydda på burk
  • 400 g lasagneplattor färska
  • 1 msk smör till formar
  • 150 g gratängost riven
  • 3 msk basilika hackad
  • tomater till servering

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs under omrörning, cirka 1 minut (använd gärna plastvisp). Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. Blanda i grädden och sjud cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna cirka 10 minuter.

2
Bena ur kycklingen och dela köttet i små bitar.

3
Ansa, snitta, skölj och skiva purjon.

4
Fräs purjon i oljan cirka 5 minuter. Blanda i spenaten, ta pannan av värmen och rör om tills spenaten blir mjuk. Blanda i kycklingen, smaka av röran med grillkryddan.

5
Sätt ugnen på 200 grader.

6
Lägg fyra portionsstora

7
lasagneplattor i en långpanna med bakplåtspapper eller i fyra smorda ugnssäkra portionsformar. Varva lasagneplattorna i 4–5 lager med kycklingfyllning, gratängost och sås. Avsluta med lasagneplattor, sås och ost. Gratinera i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Toppa med basilika.

8
Servera med tomater.