Du behöver
- 25 g smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl grädde
- salt peppar
- 1 st kyckling eller 4 klubbor
- 1 st purjolök
- olivolja till stekning
- 125 g färsk babyspenat
- 1.5 tsk kycklinggrillkrydda på burk
- 400 g lasagneplattor färska
- 1 msk smör till formar
- 150 g gratängost riven
- 3 msk basilika hackad
- tomater till servering
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs under omrörning, cirka 1 minut (använd gärna plastvisp). Tillsätt mjölken i omgångar under omrörning. Blanda i grädden och sjud cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna cirka 10 minuter.
2
Bena ur kycklingen och dela köttet i små bitar.
3
Ansa, snitta, skölj och skiva purjon.
4
Fräs purjon i oljan cirka 5 minuter. Blanda i spenaten, ta pannan av värmen och rör om tills spenaten blir mjuk. Blanda i kycklingen, smaka av röran med grillkryddan.
5
Sätt ugnen på 200 grader.
6
Lägg fyra portionsstora
7
lasagneplattor i en långpanna med bakplåtspapper eller i fyra smorda ugnssäkra portionsformar. Varva lasagneplattorna i 4–5 lager med kycklingfyllning, gratängost och sås. Avsluta med lasagneplattor, sås och ost. Gratinera i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Toppa med basilika.
8
Servera med tomater.