Du behöver
- 4 prt ris långkornigt
- 0.5 st saffran 0,25 g
- 1 tsk salt + vatten
- 1 st röd paprika
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 2.5 st salladslökar i korta bitar
- 4 dl mjölk
- 4 dl vatten
- 1 st fiskbuljong tärning
- citron saften av 1
- salt ev mera
- 1.5 st kajennpeppar duttar
- 400 g torskfilé eller koljafilé, tinad
- spenat cirka 300 g färsk
Gör så här
1
Mät upp ris efter
2
paketets tabell. Stöt saffran med saltet, tillsätt det samt vatten enligt paketreceptet. Skiva sköljd paprika riktigt tunt och lägg på riset, under lock, ett par minuter innan riset är färdigt.
3
Smält smör i stor kastrull, rör i mjöl och lök och låt småfräsa tre minuter under omrörning, utan att ta färg. Späd med mjölk och vatten, tillsätt buljong-
4
tärning och låt koka upp under omrörning. Tillsätt silad citronjuice och smaka av med salt och kajennpeppar. Dela fisken i gaffelbitar, lägg i såsen och sjud på svag värme 3–4 minuter under lock. Skölj och skaka av spenaten, grovstrimla och vänd i en minut före servering.