Du behöver

  • 4 prt ris långkornigt
  • 0.5 st saffran 0,25 g
  • 1 tsk salt + vatten
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2.5 st salladslökar i korta bitar
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 st fiskbuljong tärning
  • citron saften av 1
  • salt ev mera
  • 1.5 st kajennpeppar duttar
  • 400 g torskfilé eller koljafilé, tinad
  • spenat cirka 300 g färsk

Gör så här

1
Mät upp ris efter

2
paketets tabell. Stöt saffran med saltet, tillsätt det samt vatten enligt paketreceptet. Skiva sköljd paprika riktigt tunt och lägg på riset, under lock, ett par minuter innan riset är färdigt.

3
Smält smör i stor kastrull, rör i mjöl och lök och låt småfräsa tre minuter under omrörning, utan att ta färg. Späd med mjölk och vatten, tillsätt buljong-

4
tärning och låt koka upp under omrörning. Tillsätt silad citronjuice och smaka av med salt och kajennpeppar. Dela fisken i gaffelbitar, lägg i såsen och sjud på svag värme 3–4 minuter under lock. Skölj och skaka av spenaten, grovstrimla och vänd i en minut före servering.