Du behöver

  • 1 dl fullkornsris eller matvete
  • 1.5 dl linser gröna
  • 4 st röda paprikor
  • 1 dl karljohanssvamp torkad
  • 1 st squash
  • 1 st fetaost (150 g), paket
  • 1 st pesto (200 g), röd
  • 2 st vitlöksklyftor pressade

Gör så här

1
Koka ris och linser knappt färdiga enligt förpackningens anvisning. Skär av topparna på paprikorna och spar dem till lock. Skölj paprikorna och ta bort kärnorna. Skär av en tunn skiva i botten så att paprikorna står stadigt.

2
Sätt ugnen på 225 grader.

3
Blötlägg svampen. Riv squashen grovt, salta lätt och låt rinna av. Smula fetaosten och blanda med pesto och vitlök. Blanda ned squash, linser, ris och svamp. Fördela fyllningen i paprikorna och sätt på locken.

4
Gratinera paprikorna i mitten av ugnen, cirka 40 minuter. De ska bli nästan svarta i skinnet. Servera med en grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Frida Schedvin i Falun. Receptet är provlagat av Icakuriren.