Du behöver

  • salt
  • 2.5 st broccoli stånd
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • smör till stekning
  • svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citron färskpressad
  • citron + skalet av en
  • parmesanost i bit
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Koka upp saltat vatten i en kastrull. Skär broccolin i små buketter, koka dem cirka 4 minuter. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.

2
Skär laxen i 2 centimeter tjocka skivor, salta och peppra och stek i smör i het stekpanna cirka en minut per sida.

3
Blanda den nykokta broccolin med rostade hasselnötter, olja, citronsaft och –skal. Salta lätt.

4
Hyvla över parmesanost och servera till laxen med en extra citronklyfta.