Du behöver
- 300 g trattkantareller
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 2 st vitlök finhackade
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl vin eller matlagningsvin
- 1 dl havregrädde eller vanlig grädde
- 8 dl buljong
- 1 msk pressad citronsaft
- salt
- peppar
- 4 msk örter persilja
Gör så här
1
1. Ansa svampen, dela stora svampar. Fräs svamp och lök i smör.
2
2. Tillsätt vin och grädde, låt puttra ihop någon minut innan du tillsätter buljongen.
3
3. Koka 10–15 minuter. Mixa till önskad konsistens. Vill du ha kvar en del bitar kan du mixa hälften av soppan. Värm upp igen. Smaka av med citron, salt och peppar.
4
4. Servera med färska örtkryddor.
Färska örtkryddor har flera bra egenskaper. Många av dem verkar bland annat antiinflammatoriskt.
94 KCAL PER PORTION
3 g protein, 7 g fett, 4 g kolhydrater