Du behöver

  • 300 g trattkantareller
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 2 st vitlök finhackade
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vin eller matlagningsvin
  • 1 dl havregrädde eller vanlig grädde
  • 8 dl buljong
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • peppar
  • 4 msk örter persilja

Gör så här

1
1. Ansa svampen, dela stora svampar. Fräs svamp och lök i smör.

2
2. Tillsätt vin och grädde, låt puttra ihop någon minut innan du tillsätter buljongen.

3
3. Koka 10–15 minuter. Mixa till önskad konsistens. Vill du ha kvar en del bitar kan du mixa hälften av soppan. Värm upp igen. Smaka av med citron, salt och peppar.

4
4. Servera med färska örtkryddor.


Kommentar:
Färska örtkryddor har flera bra egenskaper. Många av dem verkar bland annat antiinflammatoriskt.

94 KCAL PER PORTION
3 g protein, 7 g fett, 4 g kolhydrater