Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • (eller 1 tärning)
  • 1 1/2 dl polenta
  • 300 g pumpa
  • 1 liter blandad svamp, t ex
  • kantareller, skogschampinjoner eller karljohanssvamp
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 dl fint riven parmesan + lite till servering
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk tryffelolja

Gör så här

1
Koka upp vattnet med fonden. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Låt puttra på låg värme i 5 minuter (eller enligt anvisningarna på förpackningen), rör om ibland.

2
Skala och tärna pumpan smått. Rensa och dela svampen. Häll i mjölken i polentan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Stek under tiden svampen och pumpan i smöret tills pumpan mjuknat och allt fått fin färg.

3
Rör ner parmesan, smör och tryffelolja i polentan, smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt och häll upp i skålar.

4
Toppa med pumpa och svamp samt lite extra parmesan.