Du behöver
- 6 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond
- (eller 1 tärning)
- 1 1/2 dl polenta
- 300 g pumpa
- 1 liter blandad svamp, t ex
- kantareller, skogschampinjoner eller karljohanssvamp
- 2 dl mjölk
- 1 msk smör
- 1 dl fint riven parmesan + lite till servering
- 25 g smör
- 1/2 tsk tryffelolja
Gör så här
1
Koka upp vattnet med fonden. Vispa ner polentan i den kokande buljongen. Låt puttra på låg värme i 5 minuter (eller enligt anvisningarna på förpackningen), rör om ibland.
2
Skala och tärna pumpan smått. Rensa och dela svampen. Häll i mjölken i polentan och låt puttra i ytterligare ett par minuter. Stek under tiden svampen och pumpan i smöret tills pumpan mjuknat och allt fått fin färg.
3
Rör ner parmesan, smör och tryffelolja i polentan, smaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt och häll upp i skålar.
4
Toppa med pumpa och svamp samt lite extra parmesan.