Du behöver
- 400 g strozzapreti eller annan pasta
- 100 g fryst edamame utan skal (sojabönor)
- 100 g frysta gröna ärter
- 150 g ricottaost
- 1/2 citron, saften
- 10–12 blad grönmynta
- salt, vitpeppar
- olivolja
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
Lägg sojabönor och ärter i en kastrull med vatten så att det knappt täcker. Koka upp och låt
3
sjuda försiktigt i 3 minuter. Häll av och spara lite till garnering.
4
Mixa resten med ricotta,
5
citronsaft och mynta och smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ihop med den nykokta pastan i kastrullen över svag värme tills allt är varmt.
6
Häll upp i skålar, toppa med några hela ärte r och sojabönor, ringla över lite god olivolja och servera genast.