Du behöver

  • 400 g strozzapreti eller annan pasta
  • 100 g fryst edamame utan skal (sojabönor)
  • 100 g frysta gröna ärter
  • 150 g ricottaost
  • 1/2 citron, saften
  • 10–12 blad grönmynta
  • salt, vitpeppar
  • olivolja

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Lägg sojabönor och ärter i en kastrull med vatten så att det knappt täcker. Koka upp och låt

3
sjuda försiktigt i 3 minuter. Häll av och spara lite till garnering.

4
Mixa resten med ricotta,

5
citronsaft och mynta och smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ihop med den nykokta pastan i kastrullen över svag värme tills allt är varmt.

6
Häll upp i skålar, toppa med några hela ärte r och sojabönor, ringla över lite god olivolja och servera genast.