Du behöver
- 2 skiva ljust (surdegs)bröd utan kanter
- 0.5 dl vatten
- 5 st stora tomater
- 0.5 st gurka
- 1 st röd paprika
- 1 st knipplök liten
- 2 st vitlök klyftor
- 2 dl istärningar
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt nymalen svartpeppar
- 4 skiva ljust (surdegs)bröd
- 2 msk tomatpuré extra smakrik t ex Mutti Intenso
- 2 st mozzarellaostar
Gör så här
1
Riv brödet i bitar och lägg det och vattnet i en matberedare med knivarna monterade.
2
Skölj och skär tomat och skalad gurka i grova bitar, kärna ur paprikan och skär den, lök och vitlök i bitar. Lägg allt i matberedaren tillsammans med isbitar, olja och vinäger. Mixa till en tjock soppa. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt lite mer vinäger. Ställ kallt medan du gör toasten.
3
Sätt ugnen på grill. Bred ett tunt lager tomatpuré på varje brödskiva, skiva mozzarellan och lägg ut tätt på brödskivorna, salta lätt. Gratinera högt upp i ugnen tills osten smälter och får fin färg. Servera soppan i glas, ringla lite olivolja i och ät en varm toast till.
4
Tips! Späd soppan med lite kallt vatten om den är för tjock.