Du behöver

  • 2 skiva ljust (surdegs)bröd utan kanter
  • 0.5 dl vatten
  • 5 st stora tomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 st röd paprika
  • 1 st knipplök liten
  • 2 st vitlök klyftor
  • 2 dl istärningar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • salt nymalen svartpeppar
  • 4 skiva ljust (surdegs)bröd
  • 2 msk tomatpuré extra smakrik t ex Mutti Intenso
  • 2 st mozzarellaostar

Gör så här

1
Riv brödet i bitar och lägg det och vattnet i en matberedare med knivarna monterade.

2
Skölj och skär tomat och skalad gurka i grova bitar, kärna ur paprikan och skär den, lök och vitlök i bitar. Lägg allt i matberedaren tillsammans med isbitar, olja och vinäger. Mixa till en tjock soppa. Smaka av med salt och peppar, och eventuellt lite mer vinäger. Ställ kallt medan du gör toasten.

3
Sätt ugnen på grill. Bred ett tunt lager tomatpuré på varje brödskiva, skiva mozzarellan och lägg ut tätt på brödskivorna, salta lätt. Gratinera högt upp i ugnen tills osten smälter och får fin färg. Servera soppan i glas, ringla lite olivolja i och ät en varm toast till.

4
Tips! Späd soppan med lite kallt vatten om den är för tjock.