Du behöver
- 400 g pastaskruvar
- salt
- 1 tråg (à 150 g) haricots verts, ansade, delade
- 20 småtomater, gärna olika färger
- 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja
- 1 tsk senap
- 2 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 3 msk kapris + 1 msk spad
- 16 urkärnade kalamataoliver
- salt, nymalen svartpeppar
- 3 kvistar bladpersilja, bladen, grovhackade, till dekoration
Gör så här
1
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med de sista 4 minuterna.
2
Skölj och klyfta tomaterna, häll oljan av tonfisken, vänd ihop tomater och tonfisk i en skål med senap, olivolja, citronsaft, kapris, spad och oliver.
3
Häll vattnet av pastan och bönorna, häll tillbaka i kastrullen och vänd ihop med tonfiskblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast