Du behöver

  • 400 g pastaskruvar
  • salt
  • 1 tråg (à 150 g) haricots verts, ansade, delade
  • 20 småtomater, gärna olika färger
  • 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja
  • 1 tsk senap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk kapris + 1 msk spad
  • 16 urkärnade kalamataoliver
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 3 kvistar bladpersilja, bladen, grovhackade, till dekoration

Gör så här

1
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots verts koka med de sista 4 minuterna.

2
Skölj och klyfta tomaterna, häll oljan av tonfisken, vänd ihop tomater och tonfisk i en skål med senap, olivolja, citronsaft, kapris, spad och oliver.

3
Häll vattnet av pastan och bönorna, häll tillbaka i kastrullen och vänd ihop med tonfiskblandningen. Smaka av med salt och svartpeppar och servera genast