Du behöver

  • 300 g quornfärs
  • 2 msk olivolja
  • 3 morötter, i små tärningar
  • 1 stjälk selleri, i små tärningar
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ dl vatten
  • 4 tomater, i små bitar
  • 1 krm torkad basilika
  • 1 tsk honung
  • salt
  • 4 portioner tagliatelle, gärna fiber

Gör så här

1
1. Fräs färsen i olja. Rör i morötter, selleri och lök efter någon minut och låt fräsa med. Rör ner tomaterna. Tillsätt basilika och honung.

2
2. Häll över vattnet, sänk värmen och låt puttra till morötterna mjuknat. Smaka av med salt.

3
3. Koka pastan al dente.

4
4. Servera pasta och ragu med parmesan och sallad.


Kommentar:
Selleri innehåller massor med mineraler och vita–miner. Dessutom få kalorier, men mycket fibrer.

447 KCAL PER PORTION
21 g protein, 11 g fett, 66 g kolhydrater