Du behöver
- 300 g quornfärs
- 2 msk olivolja
- 3 morötter, i små tärningar
- 1 stjälk selleri, i små tärningar
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- ½ dl vatten
- 4 tomater, i små bitar
- 1 krm torkad basilika
- 1 tsk honung
- salt
- 4 portioner tagliatelle, gärna fiber
Gör så här
1
1. Fräs färsen i olja. Rör i morötter, selleri och lök efter någon minut och låt fräsa med. Rör ner tomaterna. Tillsätt basilika och honung.
2
2. Häll över vattnet, sänk värmen och låt puttra till morötterna mjuknat. Smaka av med salt.
3
3. Koka pastan al dente.
4
4. Servera pasta och ragu med parmesan och sallad.
Selleri innehåller massor med mineraler och vita–miner. Dessutom få kalorier, men mycket fibrer.
447 KCAL PER PORTION
21 g protein, 11 g fett, 66 g kolhydrater