Du behöver

Köftekrydda

1 msk spiskummin malen
0.5 msk paprikapulver starkt
0.5 msk chiliflakes
2 msk oregano torkad
1 msk mynta torkad
färs
1.5 msk ströbröd
3 msk vatten
1 kg lammfärs
1 st gul lök grovriven
1 st ägg
2 tsk salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Blanda spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano och mynta. Nu har du din egen köftekrydda.

2
Låt ströbrödet svälla i vattnet och blanda sedan med lammfärs, riven lök, ägg, 1 1/2 msk köftekrydda, salt och nymalen svartpeppar.

3
Forma färsen till avlånga korvar, trä upp på spett och grilla eller stek runtom tills de är genomstekta.

4
Tips Köftekryddan som blir över går bra att spara till nästa gång eller att använda som rub till exempelvis lammkotletter.


Kommentar:
Detta är ett av redaktionens bästa midsommarrecept från nr 25-27/2013. Det här receptet har Ulla Lindén bidragit med.