Du behöver

  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 400 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl mandel (ca 100 g) mald
  • 3 st bittermandel malda

Glasyr

4.5 dl florsocker
4 tsk vatten

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och mjölk i smeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner i smeten. Bred ut i långpanna (cirka 35 x 43 centimeter) med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 25 minuter (mindre form ger något längre gräddningstid). Låt svalna och skär i rutor. Sikta florsockret och blanda glasyren. Den ska vara ganska trögflytande, tillsätt vatten vid behov. Bred på glasyren och låt stelna före servering.

2
Rutorna kan frysas. Vänta då med glasyren tills de har tinat.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Sandra Sjöberg i Boxholm. Receptet är provlagat av Icakuriren.