Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker + socker till underlaget
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl punsch
  • 3/4 dl vatten
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 40 g blockchoklad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och bakpulver.

2
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda cirka 5 minuter.

3
Stjälp upp kakan på sockrat underlag. Dra av papperet, pensla det med kallt vatten så går det lätt att dra av.

4
Låt kakan svalna och dela den mitt itu. Blanda punsch och vatten och fukta bottnarna med blandningen. Vispa grädden och bred hälften som mellanlägg och hälften ovanpå som garnering.

5
Smält sedan blockchokladen och ring­la över tårtan.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Gunborg Jonsson i Falkenberg.