Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • ÖRTPESTO
  • ½ knippe dill
  • ½ knippe gräslök
  • ½ knippe persilja
  • 1 msk olja
  • 1 msk solroskärnor
  • salt
  • svartpeppar
  • BÖNDIP
  • 270 g vita stora bönor (kokta)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • CITRONKRÄM
  • 1 ½ dl lätt creme fraiche
  • 1 citron
  • salt

Gör så här

1
1 Koka upp en stor kastrull vatten. Slå eller vrid av stammen på skockan. Låt koka 20–40 minuter, beroende på storlek. Skockorna är färdiga när du lätt kan rycka av ett blad.

2

3
2 Mixa ingredienserna till ört-peston.

4

5
3 Mixa ingredienserna till böndippen hastigt (om man kör bönor för länge blir dippen lite seg).

6

7
4 Rör ihop creme fraiche och rivet citronskal. Smaka av med salt.

8

9
5 Servera de varma skockorna med de tre dipperna.


Kommentar:
TIPS Kronärtskockan innehåller bland annat fina antioxidanter och C-vitamin.

271 KCAL PER PORTION
10 g protein, 15 g fett, 22 g kolhydrater