Du behöver
- 1 kg små, fasta äpplen
 - 2 dl Vin Santo (italienskt dessertvin)
 - 2 dl mörkt muscovadosocker
 - 2 kanelstänger
 - 1 liten tvättad citron, det yttersta skalet i remsor
 - 2 dl kall creme fraiche, helst ekologisk
 - 1 vaniljstång
 
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 90 grader. Skala äpplena och ställ dem tätt i en ugnssäker form.
            
2
                Värm vin santo med muscovadosocker och kanelstänger och ringla lagen över äpplena. Tillsätt citronskalremsor.
            
3
                Täck formen mycket väl med folie. Baka i nedre delen av ugnen i 8–10 timmar. Låt svalna lite.
            
4
                Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem med creme fraiche i en bunke. Vispa tills den precis tjocknar. Servera iskall till de ljumna äpplena.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Tid: 15 minuter + 8 timmar i ugn