Du behöver
- 2 dl vispgrädde
 - 2 dl ljus sirap 280 g
 - 2 dl strösocker
 - 0.75 dl krossade polkagrisar 50 g
 
Gör så här
1
                Vik små strutar av bakplåtspapper och fäst ändarna med en häftklammer. Placera strutarna i smala glas.
            
2
                Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor, tjockbottnad kastrull. Sänk till medelvärme när
            
3
                smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122 grader eller håller för starkt kulprov, se sidan 95. Rör om i smeten då och då.
            
4
                Dra kastrullen från plattan och rör ner det mesta av de krossade polkagrisarna, men spar lite till dekor.
            
5
                Klicka upp knäcken i strutarna.
            
6
                Låt svalna lite och tryck sedan ner en klubbpinne och strö över lite extra polkagriskross. Låt svalna helt och förvara sedan i kylskåp.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Tips! Till klubbpinne kan användas papperssugrör som på bilden. Leta i hobbybutiker på internet, eller använd kapade grillspett av trä.