Du behöver

  • 500 g utskuren biff eller oxfilé i bit
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk jordnötsolja
  • 1 msk råsocker
  • 3–4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 20 tag på svartpepparkvarnen
  • 10 späda salladslökar
  • 1 tråg (à 150 g) sugarsnaps eller sockerärter
  • 200 g bladspenat, sköljd
  • 1/2 –1 msk asiatisk fisksås
  • Att servera till
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 4 portioner nykokt jasminris

Gör så här

1
Skiva köttet så tunt du kan (lättast om det är halvfruset). Blanda soja, fisksås, sesamolja, 1 msk av jordnötsoljan, råsocker, vitlök, chili (urkärnad om du är känslig för stark mat) och svartpeppar i en stor skål. Rör tills sockret löst sig. Blanda ner köttet och låt marinera medan du kokar ris och förbereder resten.

2
Ansa och skär lökarna i 2–3 bitar, strimla ärterna på längden.

3
När riset är klart hetta upp en panna och stek köttet mycket hastigt på hög värme i 1 msk jordnötsolja. Inte för mycket åt gången, då kokar det och blir trist. Strö sesamfrön över det nystekta köttet.

4
Stek lök och ärter hastigt i en annan stekpanna med 1 msk jordnötsolja, vänd i spenaten och stänk över fisksås.

5
Servera köttet genast med grönsaker och ris.