Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 300 g tagliatelle
  • 1 st schalottenlök hackad
  • smör
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 tsk majsenaredning ljus
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk dragon hackad färsk eller 1 tsk torkad
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

1
Putsa fläskfilén från hinnor och synligt fett. Skär i centimetertjocka skivor och tryck till dem lite med handen.

2
Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.

3
Fräs schalottenlöken i en klick smör. Häll på vinet och koka ner det till hälften. Tillsätt grädde, mjölk och creme fraiche, koka ihop sakta i 5 minuter. Red eventuellt av med majsenaredning, rör i senap och dragon, smaka av med salt och peppar.

4
Stek fläskfiléskivorna i 2 minuter på varje sida i het panna i en blandning av rapsolja och smör. Servera med såsen och tagliatelle. Vill man så kan man blanda pastan med såsen. Då bör den inte redas av.