Du behöver
- 2 humrar
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk pressad citron
- 1 ? dl rapsolja
- salt och nymalen vitpeppar
- 40 g löjrom
- 1 msk hackad gräslök
- 8 skivor formfranska, kantskurna
- smör till stekning
- en näve babyspenat
- bladen från en kruka basilika
- plockad dill
- bambuspett
Gör så här
1
Rensa och plocka humrarna (se webb-tv på icakuriren.se). Skär köttet i bitar.
2
Rör ihop äggula, senap och pressad citron. Tillsätt oljan, lite i taget under ständig omrörning. Salta och peppra, vänd ner löjrom och gräslök.
3
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.
4
Lägg en klick sås på varje brödskiva, därefter lite spenat, basilika och dill. Avsluta med att fördela hummerköttet och toppa med ytterligare en brödskiva.
5
Dela mackorna i trekanter och kör ett bambuspett genom varje