Du behöver

  • 2 humrar
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 ? dl rapsolja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 40 g löjrom
  • 1 msk hackad gräslök
  • 8 skivor formfranska, kantskurna
  • smör till stekning
  • en näve babyspenat
  • bladen från en kruka basilika
  • plockad dill
  • bambuspett

Gör så här

1
Rensa och plocka humrarna (se webb-tv på icakuriren.se). Skär köttet i bitar.

2
Rör ihop äggula, senap och pressad citron. Tillsätt oljan, lite i taget under ständig omrörning. Salta och peppra, vänd ner löjrom och gräslök.

3
Stek brödskivorna gyllenbruna i smör.

4
Lägg en klick sås på varje brödskiva, därefter lite spenat, basilika och dill. Avsluta med att fördela hummerköttet och toppa med ytterligare en brödskiva.

5
Dela mackorna i trekanter och kör ett bambuspett genom varje