Du behöver

  • 200 g penne
  • 200 g rostbiff
  • 2 gula lökar
  • 1/4 litet vitkålshuvud
  • 2 msk olja
  • 1 bit färsk ingefära, ca 2 tsk hackad eller ca 1/2 tsk torkad
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • chilisås
  • gräddfil

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skiva rostbiffen så tunt som möjligt. Skala löken och skär den och kålen i strimlor. Fräs köttet hastigt i het panna. Ta upp det och fräs grönsakerna samt ingefäran tills de mjuknat något men fortfarande har spänst. Lägg tillbaka köttet, rör om och smaka av med salt och svartpeppar.

2
Servera med nykokt pasta och någon kryddig sås, till exempel hot chili samt en klick sval gräddfil.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.