Du behöver
- 6 stora kvisttomater
 - 1 kruka rucolasallat
 - 2 msk hackad schalottenlök
 - hackad gräslök
 - 250 g sikrom
 - 1 msk olivolja
 - 2 krm salt
 - Örtolja:
 - färska örtkryddor, t. ex. dill, persilja, basilika, timjan
 - 1/4 vitlöksklyfta
 - 1/2-1 dl olivolja
 - Lime-crème fraîche:
 - 1 dl crème fraîche
 - lite rivet skal av 1/2 limefrukt
 - salt
 - några gräslöksstrån
 
Gör så här
1
                Skålla, skala och skär tomaterna i halvor och gröp ur dem.
            
2
                Vänd ihop sallatsblad, lök, lite gräslök och ungefär hälften av sikrommen med olja, blandad med salt.
            
3
4
                Platta till tomathalvorna och lägg ihop tre med sallad i två lager till varje portion på tallrikar. Fördela resten av sikrommen så att den faller ner under översta tomathalvan. Se bild.
            
5
6
                Örtolja: Mixa/finfördela blandade örtkryddor med vitlök och olja. Droppa örtoljan på översta tomathalvan (Magnus Ek doserar oljan ur en liten plastflaska med pip) och gör några oljestreck på tallriken.
            
7
8
                Vispa crème fraîchen styv, blanda i rivet limeskal och smaka av med salt. Skeda över grädden i en spritspåse. Spritsa en limegrädde-sträng tvärs över varje tallrik. Garnera med gräslök. Klart att servera.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







