Du behöver

  • 1 dl socker
  • 250 g vetemjöl
  • 125 g smör rumstempererat
  • 1 st ägg uppvispat

Mazarinfyllning

400 g mandelmassa grovriven
75 g smör rumstempererat
1 msk socker
1 dl vetemjöl
3 st ägg
5 st fikon färska + 1 msk socker

Gör så här

1
Rör noga samman alla ingredienser till mördegen och låt vila i kylskåp, cirka 30 minuter. Blanda mandelmassa, smör, socker och vetemjöl till jämn smet. Tillsätt och blanda in äggen ett i taget.

2
Kavla ut mördegen och täck en pajform invändigt. Fyll pajskalet med mazarinfyllningen. Skiva fikonen och vänd snittytorna i socker. Tryck försiktigt ner fikonen i fyllningen.

3
Grädda i 175 grader, cirka 30 minuter. Låt svalna helt före servering.