Du behöver

  • 10 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 4 st burkar hela tomater
  • 4 tsk honung
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk balsamvinäger av bättre sort
  • 2 msk tomatpuré (kan uteslutas)
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Använd en lite större kastrull. Hacka vitlöken fint och fräs i oljan på medelhög temperatur. När den börjar få gyllenbrun färg, tillsätt tomaterna.

2
I min värld är en tomatsås slät utan stora tomatklumpar. Antingen krossar du tomaterna i handen innan du tillsätter, eller så kör du ner din stavmixer rätt ner i kastrullen. Låt puttra 5 minuter, Tillsätt honung, salt, peppar och balsamvinägern – ta lite i sänder och smaka av längs vägen – vinägern skall ge såsen extra syra men börjar allt smaka balsamvinäger har du tagit för mycket.