Du behöver

  • 1 st rossisallad litet huvud
  • rödkålshuvud
  • 6 st grönkål späda blad
  • 1 st broccoli
  • 1 st schalottenlök
  • 3 st apelsiner
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 0.5 dl rapsolja kallpressad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • havssalt och svartpeppar
  • 140 g ädelost

Gör så här

1
Skölj och plocka salladen och kålen i små bitar och buketter. Doppa grönkålen och broccolin i kokande vatten, kyl ner i isvatten och låt rinna av.

2
Skala och skiva schalottenlöken. Skala apelsinerna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med hjälp av en liten kniv. Rosta fröna och nötterna i ugn eller i en torr varm stekpanna.

3
Blanda olja och vinäger, smaka av med salt och peppar och vänd ner alla ingredienser utom osten. Smula över osten vid servering.