Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 2 st äggulor
  • 1.75 dl florsocker
  • 250 g mascarponeost
  • 1 st citron rivet skal av en liten
  • 6 st savoiardikex
  • 1.5 dl vinglögg
  • kakao

Gör så här

1
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön med äggulor och florsocker i en skål. Vispa luftigt i ett par minuter. Tillsätt ost och citronskal och vispa ihop till en jämn smet.

2
Bryt kexen i bitar och lägg hälften i portionsskålar. Vill man göra det enkelt för sig kan man välja små engångsglas i plast. Droppa först över hälften av glöggen och sedan hälften av smeten i skålarna. Lägg på resten av kexen och droppa över det sista av glöggen. Klicka på den sista smeten. Pudra över mycket kakao. Ställ kallt i minst en timme.

3
Tips Tiramisun går utmärkt

4
att förbereda dagen före. Pudra gärna över kakao innan de serveras så ser de trevligt nypudrade ut.