Du behöver
- 1 st vaniljstång
- 2 st äggulor
- 1.75 dl florsocker
- 250 g mascarponeost
- 1 st citron rivet skal av en liten
- 6 st savoiardikex
- 1.5 dl vinglögg
- kakao
Gör så här
1
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön med äggulor och florsocker i en skål. Vispa luftigt i ett par minuter. Tillsätt ost och citronskal och vispa ihop till en jämn smet.
2
Bryt kexen i bitar och lägg hälften i portionsskålar. Vill man göra det enkelt för sig kan man välja små engångsglas i plast. Droppa först över hälften av glöggen och sedan hälften av smeten i skålarna. Lägg på resten av kexen och droppa över det sista av glöggen. Klicka på den sista smeten. Pudra över mycket kakao. Ställ kallt i minst en timme.
3
Tips Tiramisun går utmärkt
4
att förbereda dagen före. Pudra gärna över kakao innan de serveras så ser de trevligt nypudrade ut.