Du behöver
- 1 rulle kyld färdigkavlad
- smördeg (250 g)
- 3–4 små juläpplen (Ingrid Marie)
- 3/4 dl grovhackade hasselnötter
- 1 1/2 msk råsocker
- ca 150 g roquefortost
- 1 uppvispat ägg
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Rulla ut degen på en plåt, låt pappret ligga kvar under. Skär eller sporra ut 10 bitar av degen.
3
Skiva äpplena ganska tunt och fördela dem lite omlott på degbitarna. Strö över nötter och socker. Smula över osten. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg. Passa dem noga.
4
Tips Vill man förbereda äppelflarnen kan man göra dem klara och frysa in dem ogräddade. Ta sedan fram dem och låt dem tina på plåt, pensla med ägg och grädda.