Du behöver

  • 1 rulle kyld färdigkavlad
  • smördeg (250 g)
  • 3–4 små juläpplen (Ingrid Marie)
  • 3/4 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 1/2 msk råsocker
  • ca 150 g roquefortost
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Rulla ut degen på en plåt, låt pappret ligga kvar under. Skär eller sporra ut 10 bitar av degen.

3
Skiva äpplena ganska tunt och fördela dem lite omlott på degbitarna. Strö över nötter och socker. Smula över osten. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg. Passa dem noga.

4
Tips Vill man förbereda äppelflarnen kan man göra dem klara och frysa in dem ogräddade. Ta sedan fram dem och låt dem tina på plåt, pensla med ägg och grädda.