Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • kycklingbuljong
  • Molesås:
  • ca 1/2 burk (à 235 g) Mole rojo (en pasta, en färdig chokladblandning, för recept se “passar till”)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk hel anis
  • 1 tsk mald koriander
  • Guacamole:
  • 3 mogna avokador, som mosas
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tomat, grovt hackad
  • 1 msk färsk koriander
  • lite jalapeño, fint strimlad
  • saft från 1/2 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • Garnering:
  • 1 papaya
  • 1 liten paprika
  • 3-4 dl majskorn
  • 2 dl pimentofyllda oliver
  • rosésallad
  • 4 stekta bananer, nachos

Gör så här

1
Koka kycklingfiléerna i buljongen. De är klara efter cirka 15 minuter. Känn med sticka. Rör ut molepastan med lite av kycklingbuljongen till en sås. Smaka av med övriga ingredienser. Blanda ingredienserna till guacamolen.

2
Servera kycklingen i såsen tillsammans med övriga tillbehör.


Kommentar:
Mexiko har allt säger de som varit där. Man blir förälskad, förlorad och förledd. Kan det vara majsen, chokladen eller chilin? Eller kanske musiken, klimatet eller människorna?