Du behöver

  • 4 kycklingfiléer à ca 100 g
  • 1 1/2 dl maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • ca 4 dl cornflakes
  • majs- och sesamolja att steka i

Gör så här

1
Ansa filéerna om det behövs och torka av ytan med kökspapper. Blanda maizena väl i djup tallrik med salt och peppar. Vispa upp ägget lätt i en annan djup tallrik. Krossa flingorna genom att lägga dem i plastpåse, knyta till den när luften är utpressad och kavla fram och tillbaka på påsen några gånger med brödkaveln. Häll upp flingkrosset i en tredje djup tallrik.

2
Vänd varje filé i först maizena, sedan ägg och klappa till sist in flingkross så det täcker köttytan helt. Stek bitarna på medelvärme i majsolja, eventuellt med en aning sesamolja i, tills de fått fin färg, runt om. Lägg i ugnssäker form och efterstek i 150-gradig ugn 15 minuter. Servera genast med rödbönsallad och citrongrädde.


Kommentar:
En världsdel koloniserad av lycksökare bjuder på mattraditioner av pionjärernas tryggaste minnen, maten hemifrån. Med kontinentens rika råvaruutbud har USA så mycket mera än hamburgare att erbjuda.