Du behöver
- 4 kycklingfiléer à ca 100 g
- 1 1/2 dl maizena majsstärkelse
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen vitpeppar
- 1 uppvispat ägg
- ca 4 dl cornflakes
- majs- och sesamolja att steka i
Gör så här
1
Ansa filéerna om det behövs och torka av ytan med kökspapper. Blanda maizena väl i djup tallrik med salt och peppar. Vispa upp ägget lätt i en annan djup tallrik. Krossa flingorna genom att lägga dem i plastpåse, knyta till den när luften är utpressad och kavla fram och tillbaka på påsen några gånger med brödkaveln. Häll upp flingkrosset i en tredje djup tallrik.
2
Vänd varje filé i först maizena, sedan ägg och klappa till sist in flingkross så det täcker köttytan helt. Stek bitarna på medelvärme i majsolja, eventuellt med en aning sesamolja i, tills de fått fin färg, runt om. Lägg i ugnssäker form och efterstek i 150-gradig ugn 15 minuter. Servera genast med rödbönsallad och citrongrädde.
En världsdel koloniserad av lycksökare bjuder på mattraditioner av pionjärernas tryggaste minnen, maten hemifrån. Med kontinentens rika råvaruutbud har USA så mycket mera än hamburgare att erbjuda.